התלמידים ילמדו על דמויות מרכזיות במגילת אסתר ויבחנו כיצד ניתן להשליך מתכונותיהן ואופן פעולתן למצבים מחיי היומיום שלהם.
קרא עודהתלמידים ילמדו על דמויות מרכזיות במגילת אסתר ויבחנו כיצד ניתן להשליך מתכונותיהן ואופן פעולתן למצבים מחיי היומיום שלהם.
קרא עוד[פעילות מתוקשבת] ביחידה מתברר ערך השמחה בחג הפורים ובכלל, בעזרת הלכות מגילה ויום טוב, מתוך משנה תורה של הרמב"ם.
קרא עודהתנסות במשחק קלפים א-סינכרוני, בהשראת תוכנית הטלוויזיה המצליחה "סליחה על השאלה". חלק א: שאלות כלליות פורים חלק ב: שאלות על פי מגילת אסתר, במהלכו עונה התלמיד/ה על שאלות כאשר הוא נכנס לדמותן של דמויות המופיעות במגילת אסתר.
קרא עוד[פעילות מתוקשבת] התנסות בחלון ההבעות: המשתתפים בוחרים מספר בו תופיע הבעת פנים וצריכים 1. לחקות את הבעת הפנים המופיעה בגלגל. 2. לנסות ולתאר מה התרחיש הסיטואציה שלכך נוצרה התגובה.
קרא עודפעילות ממוקדת בהכרת הדמויות השונות והסמלים שמסכות יכולות לשדר, תוך עיסוק בשאלות חינוכיות מעוררות מחשבה.
קרא עודהתנסות בכלי Teaming כדי להמחיש את הכוח של המסכה על התנהגות האדם.
קרא עודהפעילויות מזמנות לנו עיסוק חשוב בשאלת השמחה על גווניה השונים: מהי שמחה? פורים בעת מלחמה מנהיגות נשים ונתינה שמחה בתקופה קשה להיות בשמחה באחריותך
קרא עוד[פעילות מתוקשבת] באמצעות כלי המפות שבאתר התנ"ך, נסייר בשושן שבאירן, נראה את העתיקות, ונדמיין בעזרתן איך נראה ארמון אחשוורוש וגינת הביתן, ומה ניתן ללמוד מכך על סיפור המגילה.
קרא עוד[פעילות מתוקשבת] האם האדם הוא ריבון למעשיו? האם האדם יכול לשנות את העתיד, לתכנן באופן מושכל את חייו ולהוציא לפועל את תכניותיו? שאלות אלו עשויות לעצב במידה רבה את השקפת העולם ואת אורח החיים שלנו, והתשובה להן תקבע את אופן קבלת ההחלטות שלנו בתחומים רבים. בחג הפורים, שבו פעלו מרדכי ואסתר במטרה לשנות את הפור (הגורל) שהפיל המן הרשע, אנו מציינים התנגשות בין תפיסות מנוגדות בנוגע לשאלה זו.
קרא עוד[פעילות מתוקשבת] בשיעור זה נשתמש במצוות המשתה בפורים "עד דלא ידע בין ארור המן לברוך מרדכי" כמניע לדיון עם התלמידים על שתיית אלכוהול בכלל ובמסיבות הפורים בפרט, על המניעים לשתייה ועל הסכנות הכרוכות בה.
קרא עוד